HTML

Le Garçon du Moineau

Friss topikok

Címkék

Hippa to the Hoppa and you just dunt stoppa?

Haversrácblog 2012.09.15. 01:20

A Magyar hip-hop, ki ismeri az antifaces-t? Régebben vicces most már inkább közhelyesnek tűnik, de ők azt mondták hogy magyarországon ilyen nins! PEDIG VAN! (de hiszen ez egy 2007es videó akkor még nem volt a Punnany olyan ismert!) De viszont (igen Sz. Dorina ez neked szól!) már régen létezett Funktasztikus meg NKS meg Bobachrome!

Én személy szerint imádom a magyar rap-pet mert olyan szépségessen-okosan beszéljük ezt a nagyon cifránkoztaánskos nyelvet hogy ebből mindent ki lehet rímeltetni! De mégis kik ezek az előadók?

Nagyon elterjedt, kicsiny hazánkban az a szó hogy slam-poetry ezt sokan keverik magával a dologgal! De az egy teljesen más dolog ott nincsen azaz tudomásom szerint nincsen alatta ütem/dob/beatbox itt nálunk ügyesen vegyítették én személy szerint a legnagyobb pioneeroknak a Wolfie-t és a A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I.-t mondom de még sokan mások is írogatnak ilyet, továbbá vannak nagyon jó szövegei a Funktasztikusnak aki számunkra ez az ODB aki éppen a jelenlévő „rendszert”/pártot szidja. Ha viszont nem nagyon szereted a hadaró szókimondó inkább verses formájú dalocskákat akkor azt mondom hallgass NKS-t vagy Hősök-et (meg még kismillió rappert láthatunk az északon délen videoklippben)! Én most éppen MOST! EBBEN a szent pillanatban MOST! Kanye West-től a „My beautiful dark twisted mind”-ot hallgatom… MOST IS ÁM MÉG MINDIG AZÁM MOST IS!!!

De ennek a piacnak akkora rétege van hogy már akár én is belekezdhetnék a Gergő verseinek ütemrehelyezésével!

De hisz ez a fasz nem is mondta a PUNNANY-t?!?!?!

 Nem kell mondanom semmit mert ígyis tudjátok hogy egy elektromos dj alapra rátett nagyon jól megírt mondanivalóval rendelkező szöveges slampoetry-s banda… csak ANNYIAN VANNAK HOGY NEM LEHET MEGJEGYEZNI!!!! (Meg Pécsett tanulok szóval megtehetem hogy nem veszek sem róluk figyelmet sem a 30Y-ról!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haversrac.blog.hu/api/trackback/id/tr964778154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása